Skellefteå El & Diesel

Skellefteå El & Diesel

Grossist- och butiksförsäljning av det mesta i reservdelar och biltillbehör

Om oss

I år firar Skellefteå El & Diesel sitt 50-årsjubileum. De ingår sedan 2013 i den rikstäckande BDS-kedjan men varumärket El & Diesel är så starkt att man valt att behålla det.

El & Diesel startades 1971 av Gilbert Marklund, Lambert Larsson och Lars Jonsson. Inriktningen från början blev att serva tunga fordon, entreprenadmaskiner och gruvmaskiner. Dessutom kunde El & Diesel bistå kunderna med bilelektrisk service och så sålde de el-handverktyg, elmotorer och dieselpumpar.

Verkstaden hade de från början i Linjebuss garage på Industrivägen. 1974 tog El & Diesel över servicen och grossistförsäljningen av utrustningar, reservdelar och tillbehör när Bosch lade ner sin filial i Skellefteå.

1976 samlade El & Diesel sina verksamheten i den lokal på 1 000 kvadratmeter som Bilprovningen haft på Slalomvägen och där är företaget kvar än idag.
När vi flyttade hit var vi åtta medarbetare och i takt med att vi växte byggdes lokalerna ut. Totalt har det skett fem gånger, berättar Alf-Göran Brännström, som i samband med flytten också blev delägare.
I mitten av 1990-talet breddade El & Diesel sin verksamhet rejält och nu blev även Sören Markusson delägare. Lars Jonsson var då den tredje delägaren.


Han var vår dieselexpert och lärde upp alla andra som arbetade i verkstaden. Lars var mycket noggrann med uppdragen och jobbade ofta kvällar och helger för att lösa problemen, säger Sören Markusson.

Han lyfter fram bra logistik som en av El & Diesels framgångsfaktorer.

Förutom att företaget har ett stort lager har man av tradition sedan 1970-talet haft direktkontakt med Bosch både i Sverige och i Tyskland som snabbt kan leverera det kunderna behöver.

En annan framgångsfaktor är enligt den nuvarande platschefen Fredrik Söderberg den låga personalomsättningen som gjort att de som jobbar här vet vad de talar om. El & Diesel har idag 20 medarbetare.
2013 såldes företaget till BDS som är en rikstäckande kedja med bildelsbutiker och bilverkstäder. BDS ägs och drivs av Atoy Automotive som är ett finskt familjeägt företag i fjärde generationen.

Idag omfattar El & Diesels grossist- och butiksförsäljning det mesta i reservdelar och biltillbehör och i verkstaden utför de reparation och service på de flesta bilmärken. Basen utgörs fortfarande av Boschs sortiment och bilverkstaden ingår i Bosch Car Service.

Kampanjer just nu

Erbjudande när du köper torkarblad.

När du köper ett 2-pack torkarblad från BOSCH hos oss på Skellefteå El & Diesel.Uppge ”EL & DIESEL 50 ÅR” när du kommer till kassan så bjuder vi på 4 liter spolarvätska. Torkarblad kan ej kombineras med andra rabatter

Ladda för sommar!

BOSCH Fritidsbatterier.Passa på att skaffa en fräscht batteri till båten, husvagnen eller husbilen nu när säsongen snart är här. Välkommen in.

Tvätta och vårda din bil

Nu är det dags att ge bilen den rätta finishen. Vår bilvårdshink innehåller det mesta du behöver. BDS BILVÅRDSHINK395:- för hela hinken

Tershine bilvårdsprodukter

Vi har hela sortimentet från Tershine bilvård i butiken! Bilvård med svensk perfektion.Tershines fokus ligger på att vem som helst ska kunna köpa deras produkter utan förkunskap och få ett resultat i världsklass på minimal tid.